Фън шуй за детската стая – Пространството и цветовете

Фън шуй за детската стая – Пространството и цветовете

Публикувана на: 23 Март
Коментари: 0
Фън шуй за детската стая – Пространството и цветовете
Автор: Инж Банко Пиронков

Някои правила и съвети за всекидневието и обстановката, които заобикалят малкия човек
Хилядолетия наред китайските мъдреци прилагали принципите на Фън шуй при избор на жилище, обзавеждането му, изграждането и оформлението на обкръжаващото го пространство с една основна цел - хората да живеят щастливо. Щастието на едно семейство е неотделимо от щастието на децата в него. В днешното динамично и трудно време много хора оставят обзавеждането на детската стая само в рамките на необходимото, но някои препоръки на Фън шуй са изпълними без допълнителни финансови разходи.


ПространствотоАко имате възможност да си позволите отделна детска стая, ще бъдат спестени много проблеми от комуникационно естество в бъдеще. Това е най-доброто решение, но не винаги е изпълнимо поради недостиг на жилищна площ. В такива случаи е добре да се обособи детски кът някъде в жилището, където детето да си държи играчките или учениците да подготвят уроците си. В следващите редове ще се дадат препоръки за детската стая, но те се отнасят и за отделените в общи стаи детски кътове. Индивидуално изследване може да направи само експертът-консултант по Фън шуй.


Общи препоръкиДецата са бързо развиващи се същества - околната среда наистина им влияе силно. Подхождайте внимателно и с мисъл за бъдещето при избора на обзавеждането. Започнете от определяне на геопатогенните зони, в които действа отрицателната енергия от подземни води, геологични разломи и геомагнитни вълни по мрежата на Хартман. Тя, както е известно, представлява проявлението на земното магнитно поле в линии през 2 до 2.5 метра в посока север-юг и изток-запад.
Изследването на тези зони може да направи радиестезист и то е много важно за бъдещия живот на хората, обитаващи пространството. Така например, наличието на подземен поток под стаята на детето смятайте за лош късмет. Ако по протежение на потока има пресечна точка от геомагнитната мрежа на Хартман, отрицателното въздействие на това място се усилва десетократно. По отношение на домашните животни трябва да знаете, че котките обичат да седят на места с отрицателна земна енергия /например пресечните точки от мрежата на Хартман/, но за кучетата е точно обратното. Преодоляването на такива отрицателни енергии е изпълнимо, ако следвате съветите на експерт по Фън шуй.

ЦветоветеВ цветовата скала, както е известно, има студени / от синьо до виолетово/ и топли / от червено до жълто / цветове, а зеленият е неутрален. За всеки човек, както и за всяко дете, има подходящ цвят съобразно неговото годишно рожденно число. Не се спираме тук на това изследване, защото има индивидуални особености при неговото извършване.
Добре е основната цветова гама да бъде съобразена с цвета, подхождащ на детето. Общата препоръка на Фън шуй е в детската стая да има всички цветове, но балансирано. Ако детето е много буйно, тогава е добре да преобладават студените цветове и обратното - за стаята на едно свито, мълчаливо дете е препоръчително да се увеличат топлите цветове.
Фън шуй търси хармонията на противоположностите и асиметрията. Не трябва да оставяте, например, празна стена, боядисана в бледозелено, защото така детето ще се натовари от прекалено голямото петно с един-единствен цвят. Сложете цветен голям календар, постер или картина с приятен сюжет в червено, жълно, синьо. . . Избягвайте постери с агресивни мотиви - вампири, черепи, кръв, ножове, както и такива с катастрофи. Позитивната нагласа идва и от това, което детето гледа, докато е в своя кът, в леглото или на бюрото си.
Не се колебайте да боядисате отвътре вратата в друг цвят / а защо не и в няколко цвята ?/. Същото можете да направите и с радиатора или с рамките на прозорците. Изберете пердета с преливащи се цветове, дребни преплитащи се шарки или едно пъстро многообразие от шарени щампи.


ХаосътРядко се случва детската стая да е идеално подредена. По-лесно е да се насочи детската мисъл към ред, ако има места, където любимите играчки и герои могат да “спят”, ако отделният гардероб/ в стаята или извън нея/ е с функционално разположени рафтове за дрехите, ако чекмеджетата на раклата или скрина се отварят леко и лесно.
Приучавайте детето редовно да почиства своята стая или кът, защото положителната енергия свободно и безпрепятствено обхожда едно чисто и подредено помещение. Ремонтирайте или сменете бравите и дръжките на вратите и прозорците, сменете напуканите или счупени стъкла, не допускайте да се събират прах и паяжини по стените - така предпазвате децата от алергии.
Подредените лични вещи и “скъпоценности”, прибраните тетрадки, учебници и дрехи, оправеното легло ще помогнат на мисълта на ученика да тече спокойно или на малкият състезател безпрепятствено да лази сред своите автомобилчета.


автор:Б.Пиронков
Източник: feng-shui-bg.com
СподелиОбзавеждане, интериор, Каталог фирми
Фън шуй за детската стая – Пространството и цветовете
Моят профил