Цветовете в дома според Фън Шуй

Цветовете в дома според Фън Шуй

Публикувана на: 25 Фев
Коментари: 0

 

 

Цветовете имат много силен индивидуален ефект върху хората. Различните нюанси влияят по различен начин върху поведението на човека. Принципите на фън шуй при декорирането на дома, помагат създаването на уютен, подреден и приветлив дом. Най лесната промяна във вашият дом е смяната на цветовите нюанси, като това може да зареди вашият дом с положителна енергия.

 

Как цветовете в дома влияят на поведението на човека

Тъмни цветове едновременно могат да са депресиращи или релаксиращи. Светлите цветове могат да внасят оживление или да дразнят.

Ярките цветове могат да въздействат ободряващо или утежняващо.

Разберете как цветовете влияят на вас. Понякога влизайки в дом или офис може да почувствате негативен ефект или да се почивствате неудобно без видима причина. Запомнете цветовете и нюансите на тези помещения, особено ако са имали силно въздействие върху вас.

 

Как въздействат цветовете на околните

Цвеътовете въздействат и върху взаимоотношенията между хората. Винаги когато влизате на ново място, обръщайте внимание на поведението на хората и отношенията между тях. Ако в домът ви има стая или място, където непрекъснато се спори и има викове, променете цветовете там. Твърде ярките цветове дразнят очите на хората и предизвикват желание да спорят и да се напрягат. Тъмните стаи депресират човека и подтискат неговите мисли и поведение. Не винаги цветовете са тези, които могат да допринесат за това, но винаги вземайте в предвид и факта че цветовете въздействат.

 

Основен принцип на цветовете според Фън шуй и влиянието им върху човека

Винаги когато планирате обновяване на дома или офиса, обръщайте внимание на цветовите палитри и схеми. Цветовете са свързани с определени енергии и въздействия върху човека и е добре бъдете в хармония с тях. Ръководен принцип на фън шуй е постигането на баланс.

 

 

 

Ин цветове

Тези цветове, които имат ободряващо и релаксиращо въздействие върху човека

Ето кои са ин цветовете и тяхното влияние:

 

Синьо: успокояващ и релаксиращ цвят, основен цвят за фън шуй, цвят, който въздейства върху любовта, здравето и почивката.

 

 

Черно: Цвят във Фън Шуй символизиращ парите и дохода. Черното е добре за кариеристи, особенно в комбинация с метал. Цветът на емоциолната защита и сила.

 

 

Лилаво: с въздействие върху физическото и душевно здраве, във Фън Шуй се асоциира с духовното извисяване.

 

 

Бяло: е цветът на самоувереността, доверието и чистотата. Заради силната си ин енергия, във фън шуй този цвят се използва най вече в комбинация със златисто или сиво за да се създаде спокойна атмосфера. Бялото подхранва творческите способности.

 


 

 

 

Ян цветове

Според фън шуй това са цветовете, който ви ентусиазират, мотивират и ви дават енергия да правите неща.

 

Жълто: предизвиква топлина, движение, бодрост и приятелско отношение. С този цвят съветът е да се внимава, защото прекомерното му натрапчиво използване може да предизвика раздразнение.

 

 

Оранжево: е цветът на концентрацията, на организираността и целенасоченост.

 

 

Други ян цветове са: бежово, кафяво, червено, бледо зелено/мораво/, бледо лилаво и златно. Всеки от тези цветове има влияние върху парите, късмета и романтиката. Тези цветове могат да се комбинират с различните фън шуй елементи за да се балансира чи енергията в дома.

 

Според фън шуй, какъв цвят да бъде фасадата на къщата, зависи от посоката и. Ако вашата къща е обърната на юг, боядисайте фасадата с бяло, сиво или сино тъй като те засилват притока на Чи енергия към вашият дом. Ако е обърната на изток, е добре фасадата да е боядисана в натурални тонове за да позволите на положителната енергия да влезе в домът ви.
СподелиОбзавеждане, интериор, Каталог фирми
Цветовете в дома според Фън Шуй
Моят профил