Магията на светлината: екстериорно осветление

Магията на светлината: екстериорно осветление

Публикувана на: 30 Юли
Коментари: 0
Осветлението е изключително важна част от цялостната визия на една сграда, къща или двор. Представяме ви няколко идеи за екстериорно осветление, някои от които изискват предварително проектиране и спазване на изисквания за безопасна инсталация.

Градината може да изглежда впечатляващо и красиво и през нощта, с добре проектирани светлинни решения.
Като пътеводна светлина са,

осветителни тела поставени по цялото протежение на пътеката до входната врата на къщата. За да се избегнат ярките и остри отблясъци, е добре да се поставят осветителни тела, който отразяват по голямата част от светлината надолу и в страни. Избягвайте поставянето на всички осветителни тела, по права линия, тъй като създават ефект като на писта.
Соларни осветителни тела

Най-лесни за поставяне и за употреба са фотосоларните лампи. Използват слънчевата светлина за захранване и не изискват инсталация. Необходимо е поставянето им на слънчеви зони, за да поддържат светлина през ноща.
Ниско напрежение, голямо въздействие

Серия от осветителни тела с ниско напрежение е идеалното решение за осветяване на засенчени места по пешеходната пътека. Ефтино и лесно решение, тип направи си сам, което осветява пътя, а и подчертава зелените насаждения покрай пътеката.
Фасадното осветление

Фасадното осветление подчертава на архитектурните особености и детайли, или осветява цялата фасада на сградата. Фасадното осветление, допринася и за доброто настроение, ако е добре проектриано, планирано и поставено на правилното място, така че да се наслаждавате на финните отблясъци на терасата или верандата. В случая полупрозрачните светлинни панели, излъчват мека и успокояваща светлина.
Ниско волтажните спотове

За осигуряване на безпрепядствено преминавана на откритите площи, вграждане на светлини в стъпала, или бордюри краи градината е не само ефектно, а и полезно. Ниско волтажните спотове могат да се поставят на земя или да се вградят в стъпалата, като осигуряват дискретно и безопасно осветление за градината
Соларни лампи по оградата

Поставени на алеята върху оградата. соларните лампи светват през ноща, като поставят кацент върху парапета и изобилието от цветя в градината. Екстериор Елегантност

За верандата е изключително подходящ и ефектен полилей от ковано желязо.
Светлина на заем

Комбинацията на интериорно и екстериорно осветление, придава романтика на вечерите прекарани на верандата. За масата в градината е достатъчен фенер с вградена соларна свещ,
Вградени светлини в стената

Предварително планирани вградените светлини в стената, подобряват външният вид и придават драматичен ефект върху каменни зидове. Инсталирана луна осигурява мека и нежна светлина върху външните стени. Поставянето им изисква предварително планиране, за да се осигури достъп до окабеляването при поддръжката и ремонта.
Източник bhg.comСподелиОбзавеждане, интериор, Каталог фирми
Магията на светлината: екстериорно осветление
Моят профил