Интериора през погледа на един БГ дизайнер

Интериора през погледа на един БГ дизайнер

Публикувана на: 22 Окт
Коментари: 1


Представяме ви Николай Михайлов, млад и енергичен интериорен дизайнер, който излага своите виждания и разбирания за интериора и интериорен дизайн.

Завършил съм Русенския Университет, специалност промишлен дизайн. Специализирал съм в Италия за фирма Wagner&Associati. Увличам се по фотография и новите технологии, обичам да се смея и да слушам музика, а осветителните тела са ми страст.Харесва ми динамичната работа, съчетаваща иновации от различни сфери, работа с различни хора. Това съчетание ми дава разнообразие и се забавлявам докато работя.

Възприемам интериора като машина за живеене, трябва всички елементи да функционират добре и да се допълват. Всеки интериор си има свой характер и той зависи от обитателите му и предназначението.

Проектирането на интериора не трябва да е самоцелно, то трябва да има връзка с обитателите и техния начин на живот. Когато функционалното и естетиката са в хармония и се допълват, компромисите са минимални.Интериорният дизайн в България се разви много в последните години, и продължава да го прави. Хората разбират, че това не е някаква модна прищявка, това е необходимост. Един професионално направен проект спестява много време и средстава на поръчителя. Правилното дефиниране на концепция, ще изясни в голяма степен визията за крайното решение, без значение дали става въпрос за частно жилище или обществено пространство.

При проектирането на интериор си зависим в по-голяма степен от тенденциите, тъй като се прави реновация през някакъв период от време. При промишления дизайн е малко по-различно, трябва да направиш продукт който е актуален и след 30 или 50 години. Обичам да експериментирам, смятам че това дърпа хората към развитие. Експериментирането дава друга гледна точка и ново решение на проблемите при проектиране. Черпя вдъхновение от всичко което ме заобикаля, много обичам да пътувам и това ме зарежда с енергия която прехвърлям в работата си.


Сподели


Автор: NEDASTYLE | 22 Окт 2009

Страхотно!

Още от БГ Дизайнери
Обзавеждане, интериор, Каталог фирми
Интериора през погледа на един БГ дизайнер
Моят профил