Градински цветя

Градински цветя

Публикувана на: 22 Юли
Коментари: 0
Предлагаме ви един букет от градински цветя за оформяне на градината. Подбрали сме основно лесни за поддържане градински цветя, грижите за които не отнемат излишно време и усилия.

Мащерка

Ароматна и с наситени лилаво розови цветове, килимът от мащерка е лесен за поддръжка в градината. Нужно е повече светлина, слънце и добре отводнена почва. Ниско растяща с височина до 15-20 см. Освен че е много нежно и красиво градинско цвете, мащерката е полезна билка, която може да се консумира и в като чай, или като подправка към ястия.

Копривка/ Lamium maculatum

Копривка е отличнo градинско цвете, което се обслужва изключително лесно. Непритенциозна, цъфти през цялото лято на групички от розови или бели цветя. Всъщност копривката дори когато няма цвят образуват зелен килим. Това е една добра алтернатива пред косенето на трева. Обича сенчести и влажни места.

Канадски дрян/Cornus canadensis

Дребно цъфтящо покривно растение с хоризонтално разположени корени. Изклчително издръжливо на външни условия, но предпочита полусенчести и сенчести зони, и влажна почва. Цъфти в началото на пролетта май и юни, с малки декоративни цветчета. След като цъфтежът премине израстват червени плодове, които са много ефектни и красиви.

Винка/зеленика/ Vinca minor

Насладете се на винката, която цъфти през цялото лято от пролетта до есента. Цветовете са в синьо, лилаво или бяло, оформящи цветен акцент върху зелените листа. Лесно се приспособява към почвата, като е възможно засаждането му в разнообразни почвени условия. Вирее на влажни и сенчести места. Отглежда се като градинско растение, а като диво растение се среща в храсталаците.

Азарум, Копитник/ Asarum europaeum

Тревисто многогодишно растение, с тъмнозелени, лъскави бъбрековидни листа. Декоративните му наситени листа, правят пълно покритие на почвата. Цветовете са много уханни, но за сметка на това почти незабележими и ниско разположени. Растението е устойчиво на ниски температури дори и през зимата. На височина достига до 15 см. Разраства се бавно, заема свободните площи, не като цяло не измества останалите растения в градината.В комбинации с други цветя може да се приложи и в алпинеуми.

Лютива тлъстига/ Sedum acre L

Обича каменисти терени, това растение е подходящо за скални кътове, алпинеуми. Може да го срещенето по сухите каменливи и сипейни места, предимно в планините. Дребничко, тревисто растение.

Сапуниче/ Saponaria x lempergii 'Max Frei'

Сапуничето е малко нежно цвете, цъфтящо с розови цветове. Растението достига до 25 см на височина, вирее на слънчеви терени и почва с добър дренаж.

Пумпалка/ Oenothera speciosa

Пумпалката обича слънцето, топлината и добре отводнена почва. С нежните си малки цветчета, то образува шарен килим, на който може да се наслаждавате през цялото лято. Растението е непретенциозно към грижи.СподелиОбзавеждане, интериор, Каталог фирми
Градински цветя
Моят профил